Presentación Publicado julio 20, 2012

0

Qui sóc?

Sóc la Masia Massanés, de la Parròquia de St.Martí, estic al bell mig dela Baronia de Rialb, prop del riu de l’aigua albina, contemplant bona part de la comarca.

Des de l’any 1.200 que residia a baix a la plana, on hi ha els prats, em van portar a aquest pujol, lloc més estratègic, fent treballar familiars i veïns per fer el trasllat.

Qui m’ha vist i qui em veu, abans sense aigua corrent i ara amb piscina i tot. El pati amb taules d’ara, l’antic corral de gallines i corders. El que eren els corrals del bestiar, els cellers i el paller, ara són el menjador amb les voltes del restaurant i les funcionals habitacions de casa rural.

Què faig?

Doncs ara, com abans, com sempre: el qui venia era ben rebut, un plat a taula, allotjament si calia, inclús algú marxava tallat de cabells i afaitat.

Bon menjar, bones vistes, tranquil·litat, acolliment i bons tractes.

 Que ofereixo?

  • Menjar amb primícies de la terra: els bolets, les tòfones, la mel, la caça i l’horta del país.
  • També l’allotjament individual, de parelles o familiar.
  • Assimilant un ambient rural de la vida al camp: les gallines, els ànecs, el poltre i els ruquets per fer distreure i disfrutar la quitxalla.
  • A l’estiu una bona capbussada a la piscina privada o bé el bany en el riu d’aigua fresqueta de la muntanya.
  • Des de l’era de batre el gra o més amunt al Serrat, a la nit, sense contaminació lumínica es pot veure amb nitidesa les constel·lacions de l’estelada.
  • L’accés a bones excursions, com la ruta de varies ermites romàniques.
  • També l’espectacular congost al naixement del riu Rialb amb els seus engorjats digne de fer el seguiment de gran part del seu curs té molt encant.
  • A poca estona de vehicle es pot contemplar a vista d’ocell quasi tota la Conca de Tremp des de l’anomenat Roc de Benavent al Grau de Moles.

 

Em quedo curta, però no em vull allargar gaire, val mes veure-ho que explicar-ho.

Vaja, que no em cal fer propaganda, sóc com sóc i no em queixo.

Si voleu fer-me una visita, estic a la vostra disposició.